استاد حسن رحیم پور ازغدی:
- کد خبر : 876
- ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۸
-
-
اگر مدیریت کشور به همین سبک ادامه پیدا کند و به روح جوان انقلابی بها داده نشود، دهه به دهه از عدالت دور میشویم، هرچند پس از انقلاب گامهای بزرگی در عرصه عدالت برداشته شده است.
- عدالت اقتصادی پیشانی عدالت اجتماعی است، هرچند که نباید عدالت اجتماعی را منحصر در عدالت اجتماعی کرد.عدالت اقتصادی پیشانی عدالت اجتماعی است، هرچند که نباید عدالت اجتماعی را منحصر در عدالت اجتماعی کرد.
- روی کاغذ این تقسیمبندیها معنا دارد، ولی در عمل عدالت، بیعدالتی و کم عدالتی داریم.
- یک نگاه معتقد است در عرصه عمل برقراری عدالت ممکن نیست. باید واقعبین بود نه واقعگرا! انسان واقعگرا تسلیم واقعیت میشود ولی انسان واقعبین علیرغم توجه به واقعیت تلاش میکند تا واقعیت را تغییر دهد!
- راه رشد از نظر تئوری توحید و از نظر عملی عدالت است، که هدف همه این موارد در یک راستا و در یک پروژه هستند. این مورد انگیره اسلامی از ورود به عدالت است(نگاه پازلگونه).
- تصور مارکسیست ها از عدالت این است که انسانها را گاوهایی میپندارند که باید از علوفه برابر برخوردار باشد!
- لیبرالها معتقدند اساسا با برابری چرخ جامعه نمیچرخد و لازمه توسعه وجود نابرابری است.
- کفر یعنی واقعپوشی و کافر کسی است که بزرگترین واقعیت که خداوند باشد را انکار میکند. ظالم به خود نیز ظلم میکند، قرآن میگوید در ظلم هم ظالم و هم مظلوم ضرر می کنند.
- معنویت هم در افراط هم در تفریط از بین میرود، به عنوان مثال هم کمخوری غیرارادی باعث کاهش معنویت میشود هم پرخوری.
- قدرت، ثروت، شهوت و حتی علم اگر به عنوان وسیله استخدام شوند میتوانند انسان را به خدا برسانند اما اگر تبدیل به هدف شوند تبدیل به تور شیطان میشود.
- گروههای متعددی سعی کردند پرچمدار عدالت باشد، از سوسیالیسم تا اسلام. شهید مطهری معتقد بود نزدیکترین مدل اقتصادی به اسلام از منظر عدالت، سوسیالیسم آرمانخواه است!
- لیبرالیسم قابل تفکیک است و میتوان در برخی موارد نظیر پاسخگو بودن قدرت، کرامت زن و حقوق بشر را الگو برداری نماییم و این امر با التقاط فرق دارد!
- در حوزه عدالت اجتماعی اقتصادی جریانهای اسلامی با نه گفتن به سوسیالیسم و کاپیتالیسم، اقدام به نظریهپردازی کردند هرچند در اقلیت بودند.
- بروزرسانی نظریهها و حل مسائل (عملی) وظیفه شماست، دوران شما نباید از صفر شروع شود، باید بررسی کرد کجا خوب جلو آمدیم و کجا درجا زدیم.
- مدیران خوبِ عدالتخواه به مرور زمان رسوب میکنند و محافظهکار میشوند ولی عقل تجربی آنها برخلاف جوانان زیاد میشود. مدیر جوان دو بار چرتکه میاندازد و صدبار عمل میکند ولی مدیر پیر صدبار چرتکه میاندازد و شاید دوبار هم عمل نکند!
- اگر مدیریت کشور به همین سبک ادامه پیدا کند و به روح جوان انقلابی بها داده نشود، دهه به دهه از عدالت دور میشویم، هرچند که پس از انقلاب گامهای بزرگی در عرصه عدالت برداشته شده است.
- پوتین در جایی نقل کرده است تنها یک کشور کمونیسم در جهان داریم آنهم ایران است که انرژی را مفت میدهد و تنها بخاطر نفت است که ورشکست نشده است.
- برخی معتقدتد سوپسید عین عدالت است، برخی آن را ضد عدالت میدانند. جالب است هر دو هم با معادلات و نمودارهای ریاضی اقتصادی حرفشان را اثبات میکنند!
- افزایش سن مدیران نباید موجب کاهش آرمانگرایی بشود و باید ریسک عقلایی کرد.
لینک کوتاه : https://naghmehayeeshgh.ir/?p=876
- نویسنده : استاد حسن رحیم پور ازغدی
- ارسال توسط : مدیر فرهنگی
- منبع : https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/09/20/2158235/----------------
- 2927 بازدید
- بدون دیدگاه