• امروز : شنبه - ۲۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Saturday - 14 December - 2024
15
مهراب سراج الدین

هنر انقلاب اسلامی یعنی شکست لیبرالیسم و مارکسیسم

  • کد خبر : 2443
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۸
هنر انقلاب اسلامی یعنی شکست لیبرالیسم و مارکسیسم
روز بیستم فروردین مصادف با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی است.در میان هنرهای موجود در جامعه بشری چون مارکسیسم و لیبرالیسم هنری ظهور کرد به نام هنر انقلاب اسلامی هنری که برگرفته از مردم و خواست آن‌ها بود.

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

روز بیستم فروردین که مصادف است با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی را گرامی می‌داریم و ان‌شاءالله آنچه که هنرمند واقعی، پروردگار عالمیان، با هنر زیبایش، یعنی خلقت انسان و ترسیم مسیر کمال در خُلق و خویِ این بشر بی‌ذوق، درنهایت شاهد حضور انسان کامل در عرصه‌ی هستی باشیم که نهایت هنر و زیبایی خالق در نمایش این مخلوق حقیقی است.

بهانه‌ای شد تا با یاد آن شهید بزرگوار و کلمه ی مقدس هنر، عرض ادبی داشته‌باشیم و این ادب را با کلام امام‌خمینی ره آغاز می‌کنم که فرمود: تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده ی اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه وآله و سلم)، اسلام ائمه هدی علیه‌السلام و اسلام فقرای دردمند ، اسلام پا برهنگان و تازیانه خوردگان تاریخ تلخ و شرم‌آور محرومیت‌ها باشد. هنری زیبا و پاک است که کوبنده ی سرمایه‌داری مدرن و کمونیسم خون‌آشام و نابودکننده ی اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بی‌درد و در یک کلمه، اسلام آمریکایی باشد.

در میان هنرهای موجود در جامعه بشری چون مارکسیسم و لیبرالیسم هنری ظهور کرد به نام هنر انقلاب اسلامی هنری که برگرفته از مردم و خواست آن‌ها بود. هدف از هنر در مفهوم اعتقادی ما هنری است که جامعه را سعادتمند نماید و هر گونه فعالیت انسانی که انسان را از سعادت و خوشایندی دور نماید را در این تعریف نمی‌شود گنجاند. انقلاب اسلامی یک انقلابی بود با هنر سعادتمندی و خوشبختی در دنیا و آخرت برای بشر امروزی. اما چه شد که به یکباره این هنر مقدس در طوفان حوادث دست‌خوش تغییرات شد و در دل هنر خود ارزش‌ها و ضدارزش‌ها و بی‌ارزش ها را نمایان ساخت. شاید بهترین هنر این انقلاب همین بود که با مرور زمان آفت‌های خود را آشکار کند تا در مسیر این تندبادها درخت تنومند انقلاب اسلامی همچنان مقاوم بماند.

هنر انقلاب اسلامی نشأت‌گرفته از نفس قدسی امام راحل است. امامی که بهترین هنرمند در قرن خود بود. نفوذ کلامش، در اوج فساد طاغوتیان و همهمه ی لشکرکشی یزیدیان بعث و اعوانش، نسلی را تربیت کرد که برای رسیدن به اوج هنر و کمال خواهی، وجود و زندگی خود را آماج سهمگین‌ترین زخم‌ها و تیرها نمودند و بر بال ملائک به حریم امن الهی رسیدند.

انسان، این هنر دست خدا، هماره آسیب‌پذیر بوده و تا خود را ارزشمند قلمداد نکند، ملعبه‌ی دست هم‌نوع خود می‌شود. این هنر چگونه ارزشمند می گردد؟مقام معظم رهبری می‌فرماید: هنر اثر خود را می‌گذارد، یعنی دل را منقلب می‌کند و اثری در روح باقی می‌گذارد، هرچه مایه‌ی هنری کمتر باشد، این اثر هم کمتر می‌شود. این مایه هنری در انسان چیست؟ چرا انسانی که اشرف مخلوقات است به یکباره پست‌ترین و بی‌ارزش‌ترین مخلوق تبدیل می‌شود و از آن هدف متعالی دور می‌شود؟
با این تفاسیر می‌شود گفت هنر انقلاب اسلامی این بود که سه گروه را به جامعه امروزی نشان دهد با ارزش‌ها، بی‌ارزش ها وضد ارزش‌ها.

با ارزش‌ها کسانی هستند که از دل انقلاب همچون مرواریدی بیرون‌زده و گران‌بها و مورد تقدیس هستند. اینان همان کسانی هستند که در راستای منافع اخروی و منافع اعتقادی گام نهادند و برای زمینیان و آسمانیان مقدس و چون خورشیدی همیشه به زمین انقلاب اسلامی گرما می‌دهند و باعث رشد نهال‌ها و روییدنی های دهه سوم و چهارم انقلاب شده‌اند . هنر انقلاب اسلامی پرورش و تربیت این تابلوهای زیبا بود که روح امید ، تفکر ، عاشقی و به کمال رسیدن را در جامعه زنده نمودند.شهدایی چون همت، زین‌الدین، باکری‌ها، کاظمی، صیاد دل‌ها، آوینی ،فهمیده‌ها، حججی ها، قاسم سلیمانی ،شهریاری، رضایی، فخری زاده‌ها و هزاران نمونه دیگر. چه کسی این نمایشگاه زیبا با این الگوهای اثربخش را در قرن فساد و تباهی به نمایش درآورد؟ جز انقلاب اسلامی؟ آری! هنر انقلاب اسلامی این است.
اما باید پذیرفت که هنر ضعف‌هایی هم ممکن است داشته باشد. بی ارزش‌ها و ضدارزش‌ها چون علف هرز در مسیر ارزش‌های انقلاب اسلامی رشد کردند و به یکباره انقلاب اسلامی را دچار آفت نمودند. شهید آوینی گفت: هنر، شیدایی حقیقت است همراه با قدرت بیان آن شیدایی و هنرمند کسی است که علاوه‌بر شیدایی حق، قدرت بیان آن را نیز از خداوند متعال گرفته‌است. پس باید قدرت بیان این معضل را هم داشته‌باشیم. این یک حقیقت است که از دل انقلاب، سرطان‌هایی هم در جامعه رشد کنند و مسیر انقلاب را دچار چالش کنند. سرطان‌هایی چون وابستگان لیبرالیسم و غرب، اینان دنبال سازش، تسلیم و خواری هستند . اینان، هنر انقلاب اسلامی را زخمی و سوار بر هوس‌های پوچ خود، زخم مردم ستم‌کشیده را نمکی دوچندان پاشیدند.

امام (ره)فرمود: هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسیم تلخ‌کامی گرسنگان مغضوبِ قدرت و پول است.

این فرومایگان و هوسبازان، آخرین دست‌وپا زدن‌های خود را در این منجلاب تباهی می‌زنند و پیروان خود را هم به سوی این باتلاق کثیف هدایت می‌کنند. باید در این برهه از زمان که این هنر مقدس، یعنی انقلاب اسلامی به هنرمندان جوان، جهادی و انقلابی خود نیاز دارد ، این عزیزان پرانرژی‌تر از گذشته وارد عمل شده و بیشتر از این نگذارند که انقلاب اسلامی به دست نااهلان بیفتد که اگر این‌گونه شد خداوند متعال این نعمت بزرگ انقلاب اسلامی را از ما می‌گیرد.

مهراب سراج‌الدین
۲۰ فروردین ۱۴۰۰

لینک کوتاه : https://naghmehayeeshgh.ir/?p=2443
  • نویسنده : مهراب سراج الدین
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی موسسه فرهنگی نغمه های عشق
  • 1768 بازدید
  • يک دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
2 2 votes
امتیازات مقاله
اطلاع از :
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین‌ها بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
View all comments
علی حسن پور
علی حسن پور
3 سال پیش

بسیار عالی
خداوند امام خمینی و شهدا را رحمت کند.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

1
0
از شما دعوت می کنیم نظر خود را ثبت کنید.x
()
x