• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - شوال - 1445
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
17
حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی

ویژگی های یک پژوهش خوب

  • کد خبر : 868
  • 01 مرداد 1399 - 14:36
ویژگی های یک پژوهش خوب
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی هر پژوهشی را نیازمند چهار بایسته دانست و تأکید کرد که هر موضوعی ارزش دنبال کردن ندارد و هیچگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد.حجت الاسلام والمسلمین قرائتی هر پژوهشی را نیازمند چهار بایسته دانست و تأکید کرد که هر موضوعی ارزش دنبال کردن ندارد و هیچگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی هر پژوهشی را نیازمند چهار بایسته دانست و تأکید کرد که هر موضوعی ارزش دنبال کردن ندارد و هیچگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد.حجت الاسلام والمسلمین قرائتی هر پژوهشی را نیازمند چهار بایسته دانست و تأکید کرد که هر موضوعی ارزش دنبال کردن ندارد و هیچگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی استاد و مفسر قرآن کریم با اشاره به سالروز شهادت امام سجاد (ع) اظهار داشت: یکی از منابع ارزشمندی که از ایشان به دست ما رسیده صحیفه سجادیه است که معارف گرانسنگی در این اثر آمده است.
برخی از مسؤولان که سرنگون می‌ شوند به دلیل عمل نکردن به همین معارفی است که در این دعاها آمده است، از جمله در دعای کمیل می‌ خوانیم «وکنت انت الرقیب علی من ورائهم» که همواره خداوند مراقب عمل ملائک هم هست یعنی اگر کاری را به فرشته هم سپردی باید نظارت بر او داشته باشید.
ما از مسأله اول رساله عملیه تا آخر را درست نفهمیده ایم، همین طور در مورد معارف دعاها و قرآن نیز تأمل نداریم از این رو باید درس های حوزه را خوب بخوانید ولی قانع نباشید چون تقلید فقط در احکام جایز است ولی در موضوعات جایز نیست.
۴۵ سال پیش روزهای چهارشنبه یک ساعت و نیم دور هم جمع شدیم و کتاب تفسیر نمونه را با همراهی حضرت آیت الله مکارم نوشتیم که امروز جزو بهترین تفسیرها است و به صد زبان دنیا ترجمه شده است. مشکل ما کمبود حجت الاسلام و آیت الله و سطح سه و چهار نیست مشکل ما این است که تصمیم نگرفته ایم تا مهارت هایی که مورد نیاز جامعه است را در خود ایجاد کنیم چون عمرمان رفته و دستمان خالی است.
عالم به زمان بودن فقط به این نیست که همیشه پای رادیو و تلویزیون و روزنامه بنشینیم، اخبار را کم گوش کنید، تلویزیون کمتر ببینید و به فکر خودتان باشید و فکر نکنید که تأثیر شما کم می‌ شود چون خود من خیلی اخبار گوش نمی کنم ولی بیش از همه در دانشگاه های کشور دعوت می‌ شوم.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به آیه «و کیف تکفرون….. و فیکم رسوله» در سوره آل عمران خاطرنشان ساخت: کسی که آیه قرآن دارد و پیامبر دارد حق مرتد شدن ندارد، حال وقتی رسول در جامعه نیست چرا مردم حق مرتد شدن ندارند؟ برای این که یک نفر عین رسول در جامعه باشد، پس می بینیدکه با یک تأمل ساده در قرآن چطور می توانید مدافع ولایت و امامت باشید.
هر پژوهشی در حوزه باید یا واجب باشد یا حداقل مستحب باشد یا این که مشکلی را از جامعه حل کند یا حداقل مشکلی را از خود من حل کند، بنابراین ببینید که چه تعداد پژوهش بی ثمر و بی ارزش در حوزه و دانشگاه صورت می‌ گیرد.
تعطیلی های حوزه بسیار زیاد است که اگر هم قابل حل شدن نیست باید از این فرصت های موجود استفاده کنیم و مطالعات جنبی خوبی داشته باشیم.بنده با اجازه رهبر معظم انقلاب مبانی قرآنی این بیانیه را استخراج کردم که بیش از ۳۵۰ آیه شده که مورد توجه ایشان نیز قرار گرفته است.
حوزه امروز به آموزش مهارت هایی از جمله بیان تفسیر و قصه و گفتگوی با جوانان احتیاج دارند که در این رابطه به رهبر معظم انقلاب هم نامه ای نوشتم و از ایشان درخواست کردم که در حوزه دارالمهارت راه بیافتد. حتی اگر حوزه روزهای هفته شما را پر کرد برای پنجشنبه و جمعه خود برنامه ریزی کنید و از این فرصت برای مطالعه تفاسیر قرآن و همچنین مطالعات جنبی استفاده کنید و هیچگاه خودتان را به برنامه های مرکز مدیریت قانع نکنید که من هم هرچه دارم به همین خاطر است.

لینک کوتاه : http://naghmehayeeshgh.ir/?p=868
  • نویسنده : حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی
  • ارسال توسط :
  • منبع : https://www.namaz.ir/1398/07/04/--------/
  • 2502 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
5 1 vote
امتیازات مقاله
اطلاع از :
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
0
از شما دعوت می کنیم نظر خود را ثبت کنید.x
()
x