اندیمشک
شهرستان اندیمِشک در شمال استان خوزستان است. دارای جمعیتی ۱۳۵٫۰۰۰ نفری و اکثر ساکنین شهرستان اندیمشک لر هستند و به یکی از شاخههای زبان لری صحبت میکنند. شهرستان اندیمشک به دو چیز شهرت دارد. یکی سدهای عظیم و نیروگاههای تولید انرژی برقآبی و دیگری راهآهن. منبع: مجله علیبابا
اندیمشک با داشتن ۴ نیروگاه سیکل ترکیبی و سه سد دز و کرخه و بالارود یکی از مهمترین پایگاههای تولید انرژی کشور محسوب میشود.
دوکوهه کجاست ؟
وقتی حرف از دفاع مقدس به گوش می رسد نام پادگان دوکوهه . خاطرات این منطقه برای رزمندگان زنده می شود. دوکوهه نام منطقهای در ۴ کیلومتری شمال غربی شهر اندیمشک در کنار شهرک دوکوهه واقع شده است.چرا دوکوهه نامگذاری شده است به دلیل وجود دو ارتفاع ۳۱۶ و ۲۸۸ متری در کنار هم که مانند دو کوه دوقلو در این منطقه مسطح خودنمایی میکنند، دوکوهه نامگرفته است. مساحت این پادگان ۱۵ کیلومترمربع است که وسعت بخش اصلی آن کمتر از پنج کیلومترمربع است.
چهارم آذر ۱۳۶۵
ثبت چهارم آذر به عنوان روز مقاومت و پایداری مردم اندیمشک
در چهارم آذر ۶۵ نیروی هوایی عراق با ۵۷ فروند هواپیما وارد مرزهای کشور شد و بیش از یک ساعت و ۴۵ دقیقه شهر را آماج حملات وحشیانه خود قرار داد. یک ساعت و ۴۵ دقیقه ای که برای مردم اندیمشک یک عمر گذشت، این حمله که بیش از ۳۰۰ شهید و ۷۰۰ مجروح برجای گذاشت و با هدف آسیب رسانی و تخریب ریل و ایستگاه راه آهن اندیمشک که مهمترین راه ارتباطی تهران به جنوب و جبهه های جنگ بود سد و نیروگاه دز به عنوان تولیدکننده بخش قابلتوجهی از برق کشور، پایگاه چهارم شکاری، پادگان های آموزشی و پشتیبانی واقع در اطراف اندیمشک، پادگان دوکوهه که محل استقرار لشکر ۲۷ حضرت رسول بود، انجام شد. البته دشمن با انجام این حمله هوایی در صدد تضعیف روحیه مردم مقاوم اندیمشک و دیگر نقاط کشور بود که هیچگاه نتوانست به این هدف خود برسد.
مطالعه کنید :
- مرتضی طیبی، رزمنده ، جانباز و فعال فرهنگی
اینجا، وضعیت هنوزقرمز است، لطفا در سنگرها بمانید. - خاطرات ۴ آذر ۱۳۶۵ | آقای رحمانی و همسر ایشان
در ۴ آذر ۱۳۶۵ آمار را درست و کامل اعلام نکردند./تنها چیزی که ما توانستیم از آن نقطه ببینیم گرد و غبار بود.